Csokis banánkenyér

0

Nem is tudom megszámolni, hányszor bizonyított már a csoki-banán páros. Rengetegszer, az biztos. Itt most ráadásul duplán van jelen a csoki: került a tésztájába, és – szemmel láthatóan – a külsejére is. Nagyon klassz, ahogy szeleteléskor és minden egyes falat bekanalazáskor roppan az a kis csokiréteg, nekem elhihetitek, ilyesmivel nem szoktam viccelni:)

Hozzávalók:

25 dkg puha vaj
15 dkg cukor
4 db tojás
2 db banán
10 dkg étcsokoládé
1 csomag sütőpor
20 dkg liszt
10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt (lehet sima búzaliszt ez is)

A bevonáshoz: kb. 10 dkg étcsokoládé + pár csepp étolaj

  1. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra, és sütőpapírral bélelünk ki egy hosszúkás sütőformát. (Nálam kb. 20-24 cm).
  2. A banánt villával szétnyomkodjuk, a csokit apró kockákra vágjuk.
  3. A vajat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat, és tovább keverjük. Hozzáadjuk a szétnyomkodott banánt, a liszteket és a sütőport, és jól összekeverjük. A végén beleöntjük a csokikockákat, és összeforgatjuk.
  4. A sütőpapírral bélelt formába simítjuk, és kb. 40-45 percig sütjük. Ha a teteje kezd pirulni, lazán letakarjuk egy alufólia darabbal. Tűpróbával teszteljük.
  5. Ha kész, kifordítjuk a formából, és hűlni hagyjuk. Ha teljesen kihűlt, pár csepp étolajjal elkevert étcsokival öntjük le, és hűvös helyen dermedni hagyjuk.

Egy korábbi Desszert magazinból jött az eredeti recept, amit kicsit átszabtam. De nem nagyon:)

Előző cikkPulyka gyros
Következő cikkTepsiben sült krumpli és édesburgonya baconnel és karamellizált lila hagymával