Banános-csokis keksz

0

Újabb rovat indul Brúnó-boxos falatok néven. Van ugyanis egy doboz a babaszobához vezető úton:) (mintha út lenne, szóval az előszobában), ami mindig meg van töltve valamilyen aprósütivel.  Éjszaka/hajnalban ugyanis, mikor helyzet van a baba miatt, mindig jól jön valami apró rágcsa, hogy ne kelljen lebotorkálni a konyhába túlélő falatok után kutatva. Persze nem felel meg bármi a kívánalmaknak. Nem lehet csak úgy, bármivel megúszni a dolgot. Egy valamirevaló Brúnó-boxos sütinek az alábbi feltételeknek kell megfelelnie:
– nem lehet túl édes vagy túl sós – ki akar vedelni egész éjszaka? utána meg szaladgálhatok a mosdóba, elég volt abból a terhesség alatt:)
– nem lehet fűszeres – csúnyán nézne rám a kismakim, ha megcsavarnám a kis érzékeny, amúgy is fájós hasát valami vad fűszeres cuccal. azt meg ki akarja, hogy éjnek évadján csúnyán nézzen rám:)
– maximum 2 harapásnyi lehet – míg kilépek a szobánkból és átlépek az övébe, gyorsan felkapom, és mire beérek, már meg is ettem. egy feketeerdő tortát mégsem rakhatok oda.. annyira nincs messze a két szoba egymástól.
– változatosnak kell lennie. ha pár napig édes nasi volt a boxban, akkor azután sósnak kell következnie.
– a dobozba nem szabad alufóliát rakni, vagy zacskót vagy bármit, ami zörög. sütőpapír vagy semmi.
– nem lehet túl zajos. mármint az elfogyasztása. mint pl. egy puffasztott rizs. felébred a szomszéd is tőle.
– ne legyen fogbaragadós. így pl ne legyen karamelles, vagy grillázsos, mert az nem hiányzik éjszaka.
– ne legyen hajlamos a kiszáradásra, ha véletlenül nem zárom vissza a dobozt. legalább reggelig ne érje baj, na.
– nyilván ne legyen túl zsíros, se mázgás, se csokis, se semmi, ami a kezemet összegányolja.
– lehetne éppenséggel pár szelet sonka, vagy 3 sárgarépa, netán alma felkockázva, fasírgolyók, vagy sajtszeletek – de azok nem jók csak frissen, itt meg az a lényeg, hogy tartós legyen a cucc. meg hát amúgy is, ez itt a csakapuffin rezidencia:)

Ez az alábbi keksz pont megfelel a célnak. Hirtelen felindulásból aztán kipróbáltam banán helyett reszelt almával, de az nem lett finom. Nem méltó arra, hogy bekerüljön a csapatba. De ez a banános abszolút.
(Természetesen a képen látható doboz csak illusztráció, a tényleges Brúnó-box a helyén van:)

Hozzávalók kb 30-35 db-hoz:

1 db tojás
5 dkg cukor
10 dkg puha vaj
1 db banán
25 dkg liszt
1-2 ek kakaópor
1 kk sütőpor
10 dkg étcsoki

1. A csokit apróra vágjuk, a banánt villával szétnyomkodjuk. Előkészítünk 1-2 tepsit és sütőpapírral béleljük ki.
2. A tojást egy tálba ütjük, enyhén felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a puha vajat és banánt és elkeverjük. Ha megvan, jöhetnek a száraz dolgok: liszt, kakaópor, sütőpor és a végén az apróra vágott csoki. Jól elkeverjük és hűtőbe tesszük 1 órára legalább.
3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a masszából kis gombócokat formázunk és a tepsire rakjuk, majd vizes tenyérrel ellapítjuk a gombócokat és ha mind megvan, sütőben megsütjük kb 15 perc alatt.

A receptet Főzőmasinánál találtam.

Előző cikkRakott hús
Következő cikkMacskanyelv házilag

1 hozzászólás

  1. Hohohó, nem is tudod, hogy mit tettél! 😀 Ezek a kritériumok meghatározzák, hogy mi a jó babázós nasi, viszont pont jól leírják az unalmas egyetemi előadások fogyasztható tökéletes finomságokat. Figyelem majd erősen. :DUI. A narancsos brownie már feldobta pár reggelünket.

  2. Hát ez nagyon aranyos:) Mármint a Bruno-box:) Ó mennyire könnyebb lett volna anno nekem is átvészelni az álmatlan éjszakákat. Én sosem gondoltam rá,hogy nasizzak, pedig szuper ötlet 😀 Kitartás, nem tart örökké, még 18 év és alhatunk :DD

  3. Hát ez nagyon klassz. Örülök, hogy nem csak én vagyok így a hajnali nasizással szopi előtt vagy/és után… Legszívesebben egyfolytában sütiket vagy más édességeket majszolnék. Ezt kipróbáljuk! És a Brúnó-Box meg zseniális ötlet. Máris nincs bűntudat a nasi miatt. 😉

  4. 🙂 hát most hogy mondod, tényleg egyetemi előadásokra is megfelel:) örülök neki na. a brownie-nak is. Ferilka – hajrá, de ez megint banános-csokis!:)Zita – tégy úgy, vegánosítsd:)éljenek a kismakik!Örülök, hogy tetszik nektek ez a Brúnó-box dolog. mi elég hamar rájöttünk, hogy kell a túléléshez, az emelgetéssel meg kb le is dolgozzuk:)

  5. Nemrég akadtam rá a blogodra és meg kell hogy mondjam, azonnal beleszerettem 🙂 Ez az első recept, amit elkészítettem, szerintem isteni finom és tényleg nem morzsálódik 🙂 Lelkes amatőrként nagyon örültem, hogy elsőre sikerült – gyakorlatilag elronthatatlan!